Manuele Therapie

MVO

Wat is Manuele Therapie?

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de Manueel Therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de Manueel Therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Gecertificeerd Manueel Therapeut

Een Manueel Therapeut is een Fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een 3 jarige master opleiding voor manueletherapie heeft gevolgd tot master Manueel Therapeut. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de master Manueel Therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan zij/hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen. Bron: nvmt.kngf.nl

Waarbij kan een Manueel Therapeut U helpen?

Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar, gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Voorbeelden van zeer goed te behandelen klachten

hoofd- en nekpijn (evt. in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom) nek- en schouderklachten (evt. met uitstraling naar de armen) lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn duizeligheid, al dan niet bij het bewegen van de nek heup-, knie-, enkel-, elleboog- of polsklachten.
Manuele Therapie

Wat is Manuele Therapie?

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de Manueel Therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de Manueel Therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Gecertificeerd Manueel Therapeut:

Een Manueel Therapeut is een Fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een 3 jarige master opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd tot master Manueel Therapeut. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de master Manueel Therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan zij/hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Waarbij kan een master Manueel Therapeut U helpen?

Voorbeelden van klachten die een master Manueel Therapeut kan behandelen: hoofd- en nekpijn (evt. in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom); nek- en schouderklachten (evt. met uitstraling naar de armen); lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen; hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn; duizeligheid, al dan niet bij het bewegen van de nek; heup-, knie-, enkel-, elleboog- of polsklachten. Bron: nvmt.kngf.nl
Manuele Therapie
Wat is Manuele Therapie? Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de Manueel Therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de Manueel Therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Waarbij kan een Manueel Therapeut U helpen?

Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Voorbeelden van goed te behandelen klachten:

hoofd- en nekpijn nek- en schouderklachten lage rugklachten hoge rugklachten duizeligheid heup-, knie-, enkel-, elleboog- of polsklachten. Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. Bron: nvmt.kngf.nl